Zoeken

vrijdag 4 maart 2016

Prijsvraag: bij wie belde ik aan na Wekker Wakker?

Vanmorgen was ik te gast in het radioprogramma Wekker Wakker, dus ik moest zelf voor de afwisseling ook weer eens de wekker zetten (en wel om 6 uur 15). Het is sowieso wel een goed idee om dat af en toe te doen, want zo weet je weer precies waarom je ook alweer hebt gekozen voor deze nieuwe richting in je leven. Voorheen reed ik bijna dagelijks tussen Rotterdam en  Amsterdam op en neer voor mijn werk, met als gevolg dat ik soms twee werkweken per maand achter het stuur doorbracht. Gekkenwerk misschien, maar daardoor is het ook niet zo gek dat ik nu liever zo min mogelijk kilometers maak.


Het was een leuk gesprek dat hier terug te luisteren is. Pas later bedacht ik dat ik op de foto niet alleen in het midden sta tussen beide presentatoren, maar qua leeftijd ook tussen hen in zit (zij het wel een stuk dichter bij Manuela Kemp). Zij is net 53 geworden, terwijl Henk Mouwe dit jaar 64 kaarsjes op zijn verjaardagstaart mag uitblazen en nog maar twee jaar verwijderd is van een écht pensioen. Manuela Kemp zei dat ze er niet aan zou moeten denken om nu al te stoppen (maar verklapte ook dat ze al aardig wat heeft afgelost dus ze is goed bezig en kan zich altijd nog bedenken als ze over twee jaar óók 55 is).

Na de uitzending ben ik  niet meteen naar huis gereden, maar heb ik onderweg nog ergens aangebeld om een exemplaar van mijn nieuwe boek te overhandigen. Grote vraag is: bij wie? Ik kan hier alleen verklappen dat ik het een tijdje geleden al beloofd had en dat ik er niet helemaal voor naar Groningen ben gereden. Meer hints geef ik niet, behalve deze foto van de eettafel waar ik een paar uur aan heb zitten praten. De spelregels zijn weer hetzelfde: de eerste die raadt waar ik ben geweest, wint een gratis exemplaar van Het plakbandpensioen. Succes!