Zoeken

maandag 8 juli 2013

Aflossen is een soort sport

Gisteren was de pagina gesloten vanwege de zondagsrust, maar ik was op zaterdag al in alle vroegte naar Alblasserdam gereden om daar een papieren versie te kopen van het Reformatorisch Dagblad om te zien hoe het interview met mij er uit zou zien (en welke kop er boven zou staan). Het bleek een joekel van een spread met - heel toepasselijk - een piepkleine advertentie van het tijdschrift Genoeg.

Je kunt het raar vinden dat de website van het RD op zondag offline is of er lacherig over doen, maar zelf verlang ik wel eens terug naar die landerige zondagen van vroeger die eeuwig leken te duren. Mijn motto is dan ook: maak van elke koopzondag weer een ouderwetse rustdag. Of zijn we de kunst van het niks doen voorgoed kwijtgeraakt? In het bovengenoemde interview kun je lezen wat mijn definitie is van een geslaagd weekend: als mijn auto geen meter van zijn plek is geweest...
12 opmerkingen:

 1. Mooi stuk in de krant!
  Wij zijn gisteren eerst naar de moestuin geweest om verse groente te halen. Daarna 30 km gefietst, wel (sober) geluncht op een terras, maar flessen water en verse komkommers mee voor onderweg.
  Bij thuiskomst eigengemaakt groente/fruitsap uit de sapentrifuge en 's avonds een potje Scrabble... Hoe gelukkig kun je zijn :)

  http://inenomdekas.wordpress.com/2013/07/08/moestuin-maandag-9

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed stuk in het RD. Waar wij wonen zijn de winkels bijna altijd gesloten op zondag en ik vind dat wel prima. Lekker rustig.

  Wij sparen nu hard omdat we vanwege de nieuwe baan van mijn man moeten verhuizen. Het is vier dagen per week zo'n 250 kilometer per dag. Helaas is onze nieuwe woonomgeving stukken duurder dan waar we nu wonen. Nu hebben we een goedkope koopwoning die over 10 jaar hypotheekvrij is.
  Mijn man had dichterbij kunnen solliciteren en heeft dat ook gedaan, maar er is weinig werk in onze nabije omgeving en al helemaal niet het soort dat hij zocht. Zijn baan werd zou overtollig worden dus veel keuze hadden we ook niet.
  We doen dus heel hard ons best om zoveel mogelijk te sparen en onze volgende hypotheek dus zo laag mogelijk te laten uitvallen.
  Helaas is mijn gezondheid niet goed genoeg om te kunnen werken en heb ik geen uitkering omdat ik ziek werd in een periode dat ik geen baan had.

  Hier hebben we dit weekend de auto niet laten staan. Wel hebben we de autorit gecombineerd door naar twee boerderijwinkels hier in de polder te gaan. Dus de lokale economie wel gesteund :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik woon op een SGP eiland dus dat houdt verplichte zondagsrust in. Dat bevalt heel goed. Ik doe dan alleen dingen die geen geluid maken en merk dat als er buren met boor- of zaagmachines of grasmaaiers in de weer zijn ik denk , " het is zondag!"
  Leuk stuk in het RD. Hier hebben we natuurlijk veel abonnees in de buurt ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha, dat heb ik nou ook. We hebben veel vebrouwd, maar de zondagsrust bijna altijd in ere gehouden:)

   Zondag in het Zuiden.... dat is een zaligheid, ja. Ik bak meestal iets lekkers op zondag:)

   Verwijderen
 4. Ook gelezen net, leuk interview!

  Hier op Tholen ook zondagsrust, hoewel je hier gerust de auto wast op zondag. Vind dat altijd erg dubbel, als je allebei werkt is het wel fijn als de winkels op zondag niet dicht zijn omdat dat moet 'van de kerk'. Daarentegen vind ik dat 24-7 geconsumeer ook weer niet zo nodig. Totaal niet nodig. Maar goed, daar hoeft voor mij niemand de winkels voor te sluiten.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. zondag, heerlijk niks doen, je geest ook een keertje rust gunnen, vooral relaxed zijn, daar genieten we van, elke zondag weer goed de tijd voor elkaar nemen en ervan genieten, liefs marion

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooi artikel. Ik ben enthousiast geworden om mijn aflossingvrije deel van 140k ook maar eens te gaan aflossen. Ik heb nog 20 jaar, dus dat is 580 euro per maand. Een hele uitdaging.

  Bedankt! Inmiddels al je boek bijna gelezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hier zijn ook de winkels op zondag nog dicht. Er is in de stad wel eens in de zoveel tijd koopzondag, maar ik ga er niet heen. Al dat gehaast en geconsumeer, van mij hoeft het niet. Ik hou van de zondagsrust.

  Ik zal bij het RD op de site kijken voor het artikel.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. zondag rustdag inderdaad! Kan best een andere dag zijn, als er maar op tijd en stond een rustig dagje voor je geliefden en jezelf tussen zit

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Van mij mogen de winkels gesloten blijven op zondag. Ik vermaak me ook zo wel.
  In mijn gemeente is het nu iedere zondag kopzondag. Grote flauwekul.
  Afgelopen zondag een nieuwe gast die uit Limburg in de randstad aankwwam en meteen zijn boodschappen wilde doen en waard dat kon. Belangrijk ! Ik wist het niet eens precies waar dan. Dacht wel, had je dat niet eerder thuis kunnen doen.

  Enfin, vorige week zaterdag naar Alje in Ridderkerk gescooterd. Vndi ik een fijne zaak toen die og in mijn gemeente gevestig was. Op weg naar Alje zag ik een bordje Rijsoord staan. Na een bloemkool gekocht te hbben bij een boer op een dijk, ben ik in de Hermitage geweest en op een bankje aan de Waal meegebraacht water gedronken.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dan ben je wel héél erg dicht in de buurt van mijn huis geweest (150 meter...). We gaan met dit warme weer elke dag zwemmen in de Waal.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een goed artikel in het RD. Waar wij wonen in de randstad zijn ook iedere zondag de winkels open , en eerlijk gezegd en als je dan uit de kerk komt is er bij ons van zondagsrust weinig te merken. Vooral zomers met alle toeristen in de stad.

  BeantwoordenVerwijderen